De tankende vrouw

Fotografie M. Maagdenberg

12 jul De tankende vrouw

De Telegraaf verrast ons vandaag met leuke onderzoeksresultaten over ontevreden dames in België afkomstig van marktonderzoeksbureau Foodpress. Wat blijkt, vrouwen mijden Belgische tankstations als de pest.

Vrouwen in België zijn niet gek op de tankstations in het land. Ze proberen ze zo veel mogelijk te mijden wegens vieze toiletten, onveiligheid en te nadrukkelijke presentatie van pornobladen. Ook het gebrek aan gezonde producten en de hoge prijzen in de tankstations zijn veel vrouwen een doorn in het oog.

Ook ik moet bekennen dat ik het bezoek altijd zo lang mogelijk uitstel, tot de laatste druppel als het even kan. Hetgeen overigens vaak leidt tot gemopper van mijn eega, omdat er meestal geen kilometer meer met de bolide gereden kan worden. Dat uitstelgedrag, zo bedenk ik mij nu, geldt eigenlijk ook voor oliepeil en ruitenwisservloeistof.

What a waste! Het is alom bekend dat tankstations hun winstmarges niet zo zeer onttrekken aan het petro-chemische assortiment als wel aan de snuisterijen die in de oerlelijke, witverlichtte tankshops worden verkocht. Er is uit de losse pols een batterij aan ideeën te opperen die tankstations in een toverslag vrouwvriendelijker en dus commercieel doordachter, kunnen maken.

De  toiletten zijn natuurlijk ergernis nummer 1, maar in plaats van wat schoner kun je daar natuurlijk ook een belevenis op zich van maken. Ooit geprobeerd een panty te verwisselen in een wc-hokje van 1m bij 1m? Een vriendelijk verlichte omkleedmogelijkheid, met goede spiegels, een schoenenpoetsmachine, leuke uitprobeer flaconnetjes van zeep, handcrème of  deo van leuke nieuwe merken, een warme kraam, naai- en herstelsetjes, vlekverwijderaars. Free wireless op de parkeerplaats, zodat je nog even kan nazoeken met wie je ook weer die afspraak had.  Tuurlijk wat verser en gezonder eten. En ook graag leuke last-minute kado’s, een fashioncheque of zo of een boeken top-tien, met inpakservice uiteraard. Verjaardagskaarten en brievenbussen… onontbeerlijk. Witte blouses en t-shirts in de meest voor de hand liggende maten. En gewoon hebbedingen, want powershoppen kan altijd, ook in 5 minuten! Het beste voorbeeld de luchthaven… Schiphol heeft zich toch ook weten om te dopen tot a nice place to be!

Bezinestations zijn al jaren een dankbaar onderwerp voor bloggende vrouwen marketeers en terecht,  want er is maar weinig verbetering zichtbaar. Imago schade kun je er niet mee ongedaan maken, maar ik durf te wedden dat het eerste tankstation dat zich op vrouwen durft te richten als grote winnaar uit de bus gaat komen

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.