Happy singles, Broke Singles

Schermafbeelding 2010-07-26 om 16.02.05

04 sep Happy singles, Broke Singles

Happy Singles? Blut Singles

Omdat ze de lasten voor levensonderhoud niet kunnen delen, geven vrijgezellen bijna 300.000 euro meer uit in hun leven, dan mensen die hun huishouden delen met een partner. Ik herinner het me glashelder: single zijn is een dure hobby en dat wordt deze week door Brits onderzoek bevestigd. Logisch natuurlijk want hypotheek, autoverzekering, GWE, cadeautjes, keukenbenodigdheden, niks kan worden gesplit en je kan je huis moeilijk voor de helft verwarmen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer vrouwen voor langere periode single zijn, niet alleen zijn ze door hun economische onafhankelijkheid kritischer op mogelijke liefdespartners, ook overleven ze nog steeds massaal hun mannelijke partner, dus doen ze het single-zijn in hun eighties nog eens dunnetjes over.

Economisch balen dus voor de alleengaande mens, maar het creëert kansen te meer voor organisaties, die zich realiseren met welke specifieke behoeftes deze club te maken heeft. De meest bekende retail prijsvechters focussen zich op grote gezinnen, en volume verpakkingen, maar juist voor de Dirks en Zeemans kan de singlesdoelgroep dus een nieuw marktpotentieel betekenen. Denk 1-persoons rundvleesreepjes, halve litertjes, Tupperware-bewaardoosjes en betaalbaar gereedschap.

Speciale singles verzekeringen, wie weet lopen ze wel minder kans op auto aanrijdingen en veroorzaken ze al jaren minder schade door aansprakelijkheid. Of de overtreffende trap, zie hier de speciale single-polis: verzeker je nu tegen een leven lang single zijn….Sluit af op je 14e (die beugel heeft toch niet helemaal lekker gewerkt) en ben je op je 30ste nog niet aan de man, dan begint het grote uitkeren…..

 

Onzin natuurlijk, maar het gaat erom dat deze groep groeit en ze dus behoefte heeft aan producten en diensten die hen helpen de financiën te beheersen en tegelijkertijd een leuk en gezellig leven te leiden, want dat kost ook geld.

De vele sharing concepten die de laatste jaren uit de lucht komen vallen lijken het voorbeeld van hoe het kan denk aan couchsurfing, green wheels en wardrobesharing. Het beeld van famous ngle Carrie en consorte op vakantie naar het met goud omrande Abu-Dabi laten we dus voorgoed varen, leek al heel onrealistisch!

 

www.couchsurfing.com

www.greenwheels.nl

www.trendystyle.net/trends/wardrobesharing.html

www.sexandthecitymovie.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.